MONTSIÁ


Excursió des d'Ulldecona.

La Torreta del Montsià és amb els seus 765m el punt culminant de la Serra del Montsià. Sortirem del poble d'Ulldecona agafant el camí asfaltat de "la bassa del Montsià".
Ho seguim durant uns tres quilòmetres, passant per sobre de l'autopista,fins que es converteix en pista. És el moment de buscar aparcament en els margens del camí perquè aviat començarem a caminar (202m). Poc després trobarem un pal informatiu sobre "El mes del *comú",en aquest punt girarem cap a la dreta seguint una sendera entre oliveres per anar de cara a la muntanya, trobant ràpidament l'encreuament amb el PR-83, pel qual seguirem avançant.La nostra ruta avança ara en constant ascensió. Passem primer pel Corral de Tabola i després pel Mas de la Rosalea per arribar a un encreuament de camins(1:00h). Agafem el de la dreta, que envolta la muntanya, i ens portarà al primer cim de la jornada, la Mola Cim de 754m d'altitud (1:15h).
Ara tenim el cim de la Torreta del Montsia(765m) a la nostra vista, fàcilment recognoscible per les antenes. Només hem de seguir la cresta pel punt més senzill per arribar al nostre objectiu i gaudir d'un magnifico paisatge (1:45h).